Суд відправив у СІЗО трьох “оперативників” окупаційної поліції Ізюма

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою трьом мешканцям міста Ізюм Харківської області, яких підозрюють у колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Вони добровільно згодилися працювати у створеному рашистами каральному органі – у так званому «Изюмскому отделении полиции УВД ВГА Харьковской области».

Про це Харків Times повідомили у прокуратурі Харківської області.

За інформацією слідства, колаборанти обійняли посади «оперуповноважених карного розшуку».

“Підозрювані приймали заяви від місцевих жителів, відбирали пояснення у свідків, складали протоколи оглядів місць подій.”, – розповіли у прокуратурі.

Після того, як Сили Оборони України вибили рашистів з міста, українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності цих чоловіків  (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв  Харків Times, правоохоронці затримали колишнього поліцейського, який після окупації міста Ізюм добровільно перейшов на бік ворога, “працював” у так званій «народній міліції».