Розповідала, що Україна ніколи не повернеться – судитимуть зрадницю з Ізюму

Фото: ДБР

Суд розгляне справу на зрадницю з міста Ізюм Харківської області, яка під час російської окупації розповідала, що Україна ніколи в місто не повернеться, а потім втекла сама.

Про це Харків Times довідався з повідомлення ДБР.

За інформацією слідства, до початку широкомасштабної війни рф проти України обвинувачена працювала в правоохоронному органі Харківської області. Після окупації міста Ізюм добровільно почала співпрацювати з загарбниками. Жінка погодилася на їх пропозицію та обійняла посаду у каральній структурі окупантів – так званій «народній міліції».працювати захоплення рашистами міста Ізюм.

“Вона схиляла до зради своїх колег та погрожувала їм у разі відмови. При цьому вона запевняла, що «Україна вже ніколи не повернеться». Жінка здійснювала перевірочні та фільтраційні заходи стосовно громадян України.”, – розповіли в ДБР.

Після звільнення Ізюму зрадниця втекла разом з російськими військами.

Вона обвинувачується у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ за підозрою у держзраді затримали сільського голову однієї з територіальних громад Красноградського району Харківської області. 49-річна жінка чекала на приход окупантів та “зливала” ворогу розвідувальну інформацію.