Прославляла путіна і війну – 71-річній мешканці Мерефи загрожує до 8 років ув’язнення

Фото: Нацполіція Харківської області

71-річна мешканка Мерефи Харківського району у соцмережах систематично прославляла армію рф та президента росії, що є злочином за українським законодавством. За такі дії жінці загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

За даними слідства, жінка на власній сторінці у соцмережі поширювала та репостила публікації, в яких містилась інформація про правомірність збройної агресії російської федерації проти України.

“Жінка поширювала фото та відеоматеріали на своїй сторінці, внаслідок чого вони стали доступні для ознайомлення та прочитання невизначеній кількості осіб. Поліцейські довели причетність підозрюваної до 17 епізодів злочину.”, – розповіли в Нацполіції.

За інформацією прокуратури області жінка, зокрема, оприлюднила такий кремлівський наратив: «Осетины подъехали. А там уже резерв из Чечни подтянулся. СОБР из Беларуси опять тоже там. Братья из Сирии приехали. А сербские братья все 8 лет были на Донбассе! Работайте братья!».

Крім цього вона систематично прославляла президента рф.

12 січня слідчі повідомили жінці про підозру за фактом поширення матеріалів, у яких міститься заперечення тимчасової окупації частини території України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

“Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.”, – повідомили у поліції.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові за прославлення армії рф на 10 років засудили художника-постановника телеканалу. Він з власної ініціативи  створив листівки із зображенням літери «Z», російського прапору та лозунгами «Работайте братья! Победа за нами! Мы на своей земле!», які розповсюджувались в армії окупантів.