Судитимуть директора Куп’янського МКК, який годував окупантів

Олександр Радченко. Фото з відкритих джерел

Суд розгляне справу на депутата Куп’янської районної ради, генерального директора місцевого молочно-консервного комбінату, який під час окупації добровільно «перелаштував» роботу підприємства на користь рф. Він також забезпечував ворогів продукцією власного виробництва.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, обвинувачений під час окупації міста налагодив стійкі робочі та ідеологічні зв‘язки з рашистами. З так званою «ВГА Купянского района» обвинувачений уклав договір поставки товару на загальну суму понад 3,5 млн гривень. За інформацією Нацполіції області, продукція комбіната згідно укладених договрів поставлялася до армії рф.

Крім того, з травня по вересень 2022 року гендиректор уклав контракти на реалізацію молочної продукції з підприємствами в окупованому Луганську на суму близько 100 млн гривень.

“На початку вересня в одному з російських пропагандистських Telegram-каналів був виставлений «звіт» про результат тісної співпраці гендиректора та окупантів: «Благодаря поддержке Министерства экономического развития Российской Федерации, руководства Республики, военно-гражданской администрации Харьковской области сегодня состоялась поставка первой партии молочной продукции из Купянска в Донецкую Народную Республику».”, – розповіли в прокуратурі.

Слідство, як завжди, не розголошує персональні дані фігурантів кримінальних справ. За данними відкритих джерел, з 1994 року Куп’янський молочно-консервний комбінат очолює Олександр Радченко. Разом з професійним ростом Радченко робив політичну кар’єру в суверенній Україні. У 2005 році, за президента Ющенко, його було призначено головою Куп’янської РДА.

В 2020 році, у віці 70 років, Радченко за списками партії “Слуга народу” був обраний до Куп’янської районної ради.

Після деокупації Куп’янська зрадник не втік разом з рашистами і був затриманий. За рішенням суду він перебуває під вартою.

Під час проведення обшуку в кабінетах адміністрації заводу правоохоронці вилучили понад пів мільйона російських рублів.

9 січня досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно Радченка завершене. Матеріали справи з обвинувальним актом скеровано до суду для прийняття рішення.

Судитимуть Радченка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні за підозрою у пособництві окупантам був затриманий депутат від “Слуги народу”, директор Куп’янського МКК.