Зеленський наклав санкції на російську актрису, що навчалася у Харкові

Російська актриса Олена Яковлева, яка народилася в Україні, вчилася у Харкові і деякий час працювала на одному з харківських підприємств, потрапила під українські санкції. Указ про введення обмежень щодо громадян рф, які активно підтримують повномасштабне вторгнення росії до нашої країни, підписав сьогодні, 7 січня, Президент України Володимир Зеленський.

Про це Харків Times довідався з указу №4/2023, оприлюдненому на сайті голови держави.

“Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 січня 2023 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (додається).”, – йдеться в повідомленні.

Загалом в санкційному перелік 119 осіб. Серед тих, хто підпадає під санкції – дізайнер Артемій Лебедєв, співачка Лоліта Мілявська, співак Філіп Кіркоров, ведуча Дана Борисова, ведучий Леонід Якубович, співак Сергій Лазарєв, ведуча Жанна Бадоєва, актор Федір Добронравов, репер Баста (Василь Вакуленко), співачка Ірина Аллегрова, співачка Лариса Доліна, актор Михайло Галустян, співачка Ірина Дубцова, актор Дмитро Дюжев, співачка Поліна Гагаріна, чоловік співачки Наталії Корольової Тарзан (Сергій Глушко) та багато інших.

Санкції накладено терміном на 10 років. Обмеження, зокрема передбачають, заборону в’їзду до України, блокування всіх активів, позбавлення державних нагород України, запобігання виведенню капіталів за межі України, та багато іншого.

Олена Яковлева народилася у Новоград-Волинському у родині військового. 1978 року закінчила середню школу № 138 у Харкові, після чого працювала бібліотекарем у ХДУ та комплектувальником на Харківському заводі електроапаратури. За два роки, у 1980, вступила до театрального вишу у Москві і переїхала до росії

У березні цього року 61-річна Олена Яковлева обурювалася у соцмережах, що не може приїхати до Харкова, щоб забрати тіло свого батька, який загинув під час обстрілів з боку армії рф.

Як повідомляв Харків Times, 19 червня на пленарному засіданні Верховна Рада прийняла в цілому закон №7273-д на підтримку української музики, в тому числі, за рахунок обмеження використання в Україні музики країни-агресора.