Суд у Харкові відпустив під заставу у півмільйона гривень коригувальницю ворожого вогню

29-річна Дар’я Кригіна, затримана за підозрою у співпраці з російськими спецслужбами та у коригуванні вогню по Харкову, за рішенням харківської судді вийшла з СІЗО під заставу у півмільйона гривень. Таке рішення ухвалила суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Людмила Рибальченко.

Про це Харків Times довідався з повідомлень Харківського антикорупційного центру та Харківської обласної прокуратури.

Ухвалою Дзержинського райсуду міста Харкова від 22 грудня 2022 року, Дар’ї Кригіной змінено запобіжний захід на тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 496,2 тис. грн.

За інформацією прокуратури області, вже наступного дня, 23 грудня, Кригіна вийшла з СІЗО.

“Обвинувачена вийшла із СІЗО 23 грудня, прокурором вже подано апеляцію щодо того, аби їй було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави”, – розповіли в прокуратурі.

ХАЦ встановив, що Кригіна родом з Луганської області. В 2015 році вона закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. Однокурсником Кригіної є заступник голови облради Богдан Мальований, у якого знайшли російський паспорт незадовго до початку війни.

За даними СБУ, жінка передала координати і допомогла армії рф скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торговельних об’єктах та житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок вказаних ракетних обстрілів є загиблі та поранені.

Під час обшуку, у Кригіної знайшли 134,05 тис. євро, 216,85 тис. дол. та 730,65 тис. рублів.

Суддю Людмилу Рибальченко, яка прийняла рішення, що обурило багатьох українців, у грудні 2018 року Указом Президента України було безстроково призначено на посаду судді Дзержинського районного суду міста Харкова, повідомляється на сайті суду.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові взяли під варту 29-річну жінку, яка працювала на російських загарбників, передавали їм данні про Збройні сили України, а також допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста.