На Харківщині під час розмінування загинув піротехнік з Тернопільщини

Ілюстративне фото

У минулу добу в Харківській області зберігалася висока мінна небезпека. В районі села Шийківка Ізюмського району області під час розмінування території загинув начальник групи піротехнічних робіт, підполковник цивільного захисту Сергій Гоцуляк. Старший сапер цієї ж групи отримав важке поранення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Telegram голови ХОВА Олега Синєгубова.

Як повідомляють у Головному управління ДСНС області, загиблому було 42 роки, він підполковник служби цивільного захисту, начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

«Крім того, в районі міста Балаклія Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався цивільний мешканець 22 років. Госпіталізований з вибуховими травмами у стані середньої тяжкості», – повідомив Синєгубов.

За добу піротехніки ДСНС знешкодили 44 вибухонебезпечні предмети.

Минулої доби російські загарбники вели обстріли прикордонних населених пунктів Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів області з артилерії, танків та мінометів. Під вогнем були: Куп’янськ, Вовчанськ, Красне, Стариця, Огірцеве, Дворічна, Кислівка та інші населені пункти. На щастя, від обстрілів ніхто не постраждав.

«На лінії зіткнення тривають запеклі бої. Підтримуємо наші ЗСУ та віримо в Перемогу!» – зазначив очільник ХОВА.

Фото: ДСНС

Як повідомляв Харків Times, 4 січня у лісі, неподалік міста Балаклія на невідомому вибуховому предметі підірвався чоловік.