У Куп’янському районі через російські обстріли один чоловік загинув і одного поранено

Фото: Нацполіція Харківської області

Напередодні нового, 2023 року, 30 грудня, російські окупанти вели вогонь по мирним містам та селам трьох районів Харківської області. Найбільше потерпає від обстрілів м. Куп’янськ та Куп’янський район.

Про це Харків Times довідався з повідомлення очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, внаслідок ударів по Куп’янську були пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки. Поранення отримав 76-річний чоловік. Допомогу медики надали на місці.

“В Куп’янському районі, на жаль, внаслідок ворожих обстрілів загинув чоловік 50 років.”, – повідомив очільник області.

Також протягом минулої доби з артилерії та мінометів російські окупанти гатили по прикордонних населених пунктах Харківського та Чугуївського районів.

За інформацією Нацполіції області, у Вовчанську російські снаряди пошкодили кілька приватних будинків.

Слідчо-оперативні групи оглянули місця обстрілів, зібрали речові докази та опитали свідків. Після опрацювання наслідків обстрілів слідчі відкрили кримінальні провадження.

Також проводиться розслідування за фактом загибелі 65-річного чоловіка, який підірвався на міні у Харківському районі області. 30 грудня він зі своєю дружиною на власному автомобілі приїхав до лісу, щоб назбирати ялинкових гілок. Поки жінка збирала гілки, чоловік почав рух авто, машина наїхала на російську міну і підірвалася.

Правоохоронці вкотре нагадують, що в області залишається високою мінна небезпека і закликають мешканців ходити та їздити шляхами, які перевірили сапери. Протягом минулої доби піротехніки ДСНС знешкодили 71 вибухонебезпечний предмет.

Як повідомляв Харків Times,29 грудня у Харківській області через ворожі боєприпаси загинули троє чоловіків, двоє – поранені.