Зрадив присязі, а потім переховувався – у Харкові судитимуть колишнього поліцейського

У Харкові за держзраду судитимуть колишнього поліцейського, який під час окупації смт Шевченкове за наказом ворога розшукував людей, що намагалися чинити спротив загарбникам.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, до широкомасштабної війни обвинувачений працював у відділі поліції №1 Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області. В березні добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з рашистами.

“Зрадник агітував місцевих мешканців вступати до лав окупаційної поліції та виконувати вказівки російських військових. Насамперед, шукати і доставляти тих осіб, які викрали зброю та паливо з розбитої військової колони ЗС РФ.”, – розповіли в прокуратурі.

Він також залюбки допомагав окупантам у їх проханнях, наприклад, ремонтував їх автомобілі.

Після звільнення селища зрадник не втік з рашистами, а переховувався в будинку своїх знайомих, де його і затримали правоохоронці. Затриманому повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, Офіс генерального прокурора України повідомив про підозру у колаборційній діяльності 43-річному В’ячеславу Артюхову, який очолив так звану “народну міліцію” у селищі Шевченкове Харківської області.

Фото: Харківська обласна прокуратура