У Харкові судитимуть митника, який наказав пофарбувати зупинки у кольори прапора рф

Фото: Харківська обласна прокуратура

У Харкові за колаборацонізм судитимуть колишнього митника з Купянська. Під час тимчасової  окупації міста він добровільно співпрацював з рашистами, отримавши від них посаду на кшталт “завгоспа”. За його наказом, зокрема, було перефарбовано зупинки громадьского транспорту у кольори російського прапора.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

До широкомасштабної війни прихильник “руzzкого міру” займав посаду головного державного інспектора відділу митного оформлення «Сортувальний» митного поста «Куп’янськ» Харківської митниці.

У липні цього року цей митник зайняв посаду «исполняющего обязанности заведующего сектором жилищно-коммунального хозяйства» в окупаційній адміністрації у с. Петропавлівка Куп‘янського району

“Колаборант організовував роботу для отримання виплат місцевому населенню від рф. Також «завгосп» надав вказівки підлеглим про проведення ремонтних та підсобних робіт, зокрема надавав вказівки працівникам фарбувати зупинки громадського транспорту у кольори російського прапора.”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, зрадник за вказівкою «нової влади» приймав заяви мешканців щодо проблем гуманітарного характеру, створюючи вигляд «турботи» від росіян.

За інформацією ДБР, пілся звільнення Куп’янського району зрадник переховувся, але був затриманий. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Прокуратура звинувачує колишнього митника у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Справу колаборанта розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Timesу Куп’янську співробітники СБУ затримали колишнього поліцейського, який під час російської окупації міста зрадив присязі і добровільно вступив до лав утвореного ворогом “правоохоронного органу”. Після звільнення міста зрадник не втік з рашистами, а переховувся на горищі приватного будинку, де і був затриманий спецпризначенцями.