Били ракетами та з артилерії: через ворожі обстріли на Харківщині постраждали п’ятеро людей (фото)

Фото: Нацполіція Харківської області

22 грудня від російських обстрілів у Харківській області постраждали п’ятеро мирних мешканців, четверо з них – медики. Внаслідок обстрілів було пошкоджено будівлю лікарні, приватні будинки, виникли пожежі.

Про це Харків Times  довідався з повідомлення голови Харківській обласній військовій адміністрації Олега Синєгубова.

“Цієї доби окупанти завдавали по Харківщині ракетних та артилерійських ударів. Окремо дякуємо силам ППО, наслідки могли б бути набагато гірші.”, – розповів Олег Синєгубов.

За його словами, під ворожим вогнем опинилися прикордонні міста та села Харківського, Чугуївського, Куп‘янського, Ізюмського районів.

У Вовчанську російські боєприпаси пошкодили господарчий блок Центральної районної лікарні.

“Отримали поранення 4 працівників райлікарні – 3 чоловіків та 1 жінки. Ще один чоловік 62 років також отримав осколкові поранення. Усі постраждалі в середньому стані, загроз життю немає.”, – розповів Олег Синєгубов.

За інформацією Нацполіції області, внаслідок артилерійських ударів окупантів у Вовчанській громаді пошкоджено будинки, заклад торгівлі та комунальні комунікації. Також горіли гаражі.

Протягом минулої доби рашисти продовжили тероризувати обстрілами Куп’янський район. Ворожими ударами було пошкоджено приватні будинки та господарчі споруди.

“Ввечері ракетної атаки зазнало місто Куп’янськ. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватні домоволодіння.”, – розповіли в Нацполіції.

Слідчо-оперативні групи оглянули місця обстрілів, зібрали речові докази. Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

В області залишається вискою мінна небезпека. 22 грудня у Протопопівці Ізюмського району на вибуховому пристрої у лісі підірвався 25-річний чоловік. Він госпіталізований з пораненнями. Медики оцінюють його стан, як середньої важкості.

Як повідомляв  Харків Times, 22 грудня російскі нацисти били ракетами та артилерією по Куп’янську та Вовчанську.