У Куп’янську на Харківщині від російського обстрілу горіла адмінбудівля цивільного підприємства

За минулу добу російські загарбники знову обстрілювали населені пункти Куп’янського, Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів, що розташовані поруч з кордоном та лінією фронту. У Куп’янську внаслідок ворожого обстрілу сталася пожежа в адміністративній будівлі цивільного підприємства.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на її голову Олега Синєгубова.

Пожежа у Куп’янську пройшла без постраждалих. Але в області люди потерпали від розривів ворожих боєприпасів. Так, у селі Новий Бурлук Чугуївського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався та отримав осколкові поранення 45-річний тракторист. Медики оцінюють його стан як «середньої тяжкості». А в Ізюмі від вибуху боєприпасу отримав поранення 39-річний чоловік, який намагався розібрати боєприпас у себе вдома.

«На лінії зіткнення наші військові надійно тримають позиції та ведуть бої з окупантами», – повідомив голова ХОВА.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, пожежі, спричинені обстрілами з боку окупантів, трапилась в Ізюмському та Куп’янському районах Харківщини. Горів енергетичний об’єкт та адміністративна будівля. Горіли також і будинки мешканців області.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 60 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міста Куп’янська рятувальники доставили 15 тон питної води.

У прес-службі Нацполіції області Харків Times повідомили, що з приводу ворожих обстрілів правоохоронці вже відкрили кримінальні провадження за ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).

«Протягом доби військові рф наносили удари по населених пунктах Куп’янщини. А 21 грудня 2022 року під ворожим вогнем РСЗВ «Ураган» опинилися села Вільхуватка, Амбарне, Чугунівка та смт Дворічна», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, 20 грудня російські окупанти зі ствольної артилерії та РСЗВ “Ураган” обстрілювали мирні міста та села Куп’янського, Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області.