У Боровій викрили зрадника, який готував для знищення українські книжки

Фото: Борівська селищна рада

Правоохоронці викрили у смт Борова Харківської області прихильника “руzzкого міру”, який складав списки на знищення української літератури та агітував місцевих мешканців підтримувати окупантів.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

За інформацією слідства, зрадником виявився 33-річний місцевий мешканець. Під час окупацї селища він обійняв посаду директора Палацу культури та агітував підлеглих підтримувати нову «владу».

“Крім того, колаборант закликав співробітників до співпраці з окупаційною адміністрацією, складав списки української літератури для її списання та знищення. Чоловік також брав активну участь у підготовці до проведення дня прапора рф.”, – розповіли в прокуратурі.

Прибічнику рашистів слідчі повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Як повідомляв Харків Times, у Куп’янську співробітники СБУ затримали колишнього поліцейського, який під час російської окупації міста зрадив присязі і добровільно вступив до лав утвореного ворогом “правоохоронного органу”. Після звільнення міста зрадник не втік з рашистами, а переховувся на горищі приватного будинку, де і був затриманий спецпризначенцями.

Фото: Харківська обласна прокуратура