За 300 днів війни у Харківській області окупанти вбили 1663 людини

Фото: Олег Синєгубов/ Telegram

Від початку широкомасштабного російського вторгнення станом на 20 грудня в Харківській області через бойові дії загинули 1663 людини, з них – 74 дитини.

Про це Харків Times довідався з коментаря голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

“Сьогодні 300 днів від початку повномасштабного вторгнення росії. За 300 днів на Харківщині від рук окупантів загинули 1663 людини, з них – 74 дитини. Втім, 300 днів нашого спротиву показали, що жодних проросійських настроїв у Харкові немає. Харків показав свій характер та надихнув на боротьбу інші наші міста.”, – розповів очільник області.

Він також розповів про поточну ситуацію в регіоні. За його словами, ситуація з електропостачанням на Харківщині складна, але стабільна.

“В області тривають планові відключення за чергами. Харківщина готова до будь-якого розвитку ситуації в енергетиці. Спільно з “Укренерго”, “Обленерго” та усіма службами маємо чіткий алгоритм дій.”, – повідомив Олег Синєгубов.

У Харкові працює метро та наземний електротранспорт. Також енергетики, що працюють нон-стоп, нещодавно частково відновили електропостачання знеструмленої понад 9 місяців Цупівки.

“Цілодобово працюємо над посиленням нашої обороноздатності. В разі, якщо ворог наважиться на новий наступ на Харків, ми чітко розуміємо звідки він може піти і готові його зустріти. Нехай спробує!”, – підкреслив Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, слідчі зареєстрували більш ніж 6600 кримінальних проваджень за фактами здійснених росіянами військових злочинів у Харківській області.