У Харківській області через напад РФ загинули понад 1600 людей

Фото: Національна поліція Харківської області

З 24 лютого, коли розпочалося широкомасштабне вторгнення рф в Україну, в Харківській області загинуло більше 1600 людей, з них 74 дитини.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

Жахливу статистику навели харківські поліцейські під час зустрічі з представниками ООН з прав людини, яка відбулася 6 грудня у Харкові.

Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив Верховному комісару ООН з прав людини Фолькеру Тюрку і голові Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні  Матильді Богнер про факти геноциду українців з боку рф.

“Після обстрілів в деяких селах немає жодного вцилілого житлового будинку. В місті Харкові військові рф з початку війни майже повністю зруйнували масовим бомбардуванням найбільший спальний район – Північну Салтівку, де мешкали 400 тисяч громадян. Це геноцид українського народу з боку росії”, – зазначив Володимир Тимошко.

Він підкреслив, що Сили оборони України звільнили від російських загарбників більшу частину Харківської області. Наразі залишаються під окупацією 28 населених пунктів, в яких мешкає 200-300 людей.

На деокупованих територіях Харківської області правоохоронці виявили 25 місць, де російські загарбники катували українців.

“За три місяці деокупації ексгумовано більше 900 тіл людей. Встановлено 25 місць, де російськими військовими під час окупації вчинялися катування та тортури. Це такі населені пункти як Ізюм, Куп’янськ, Козача Лопань, Вовчанськ”, – розповів заступник начальника ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, слідчі зареєстрували більш ніж 6600 кримінальних проваджень за фактами здійснених росіянами військових злочинів.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області рашисти  катували людей в різний спосіб, найлегшим вважалося, коли били струмом. На звільнених від загарбників територіях поліцейські виявили 25 катівень, де російські окупанти знущалися над українцями.