Очільники тергромад, депутати, держслужбовці, правоохоронці є серед зрадників на Харківщині

Фото: ukurier.gov.ua

Серед викритих правоохоронними органами в Харківській області колаборантів є й очільники територіальних громад, і депутати, і держслужбовці й правоохоронці.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на її начальника Олега Синєгубова.

Синєгубов розповів, що наразі, за даними Харківської обласної прокуратури, про підозру у колабораціонізмі оголосили 396 особам.

«На сьогодні відомо про більш ніж 2300 фактів злочинної діяльності проти основ національної безпеки в регіоні. Також за даними Національної поліції, було відкрито більше 30 кримінальних проваджень за статтею “Диверсія”», – йдеться у повідомленні.

За словами Синєгубова, після успішного контрнаступу ЗСУ у Харківській області тут «триває системна робота з викриття колаборантів».

«Серед фігурантів, на жаль, бачимо колишніх начальників територіальних громад, їх заступників, депутатів, держслужбовців та правоохоронців. Переконаний, усі, хто добровільно пішов на співпрацю з ворогом, нестимуть належну й справедливу юридичну відповідальність», – наголосив голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові заочно судитимуть колишнього поліцйського, який під час російської окупації Вовчанська добровільно перейшов на бік ворога та сприяв створенню карального органу у тимчасово захопленому місті. Справу розглядатиме Ленінський райсуд Харкова.