У Харкові з’являється світло. Надзвичайну ситуацію в енергетиці відмінено

Фото: Харків Times

Ситуація з електрикою в Харкові досить швидко стабілізується. Станом на 19:00 зі світлом були 55% Харкова та 85% області. Зараз, згідно із повідомленнями наших кореспондентів та читачів, ситуація у місті вже набагато краща.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на її голову Олега Синєгубова.

«У Харкові кілька годин тому найперше почали подавати енергію на водоканал та теплові мережі. Працюємо над під’єднанням житлових районів обласного центру. Енергетики працюватимуть до півночі, саме до цього часу плануємо відновити електропостачання повністю. Робимо все можливе, щоб усі жителі Харківщини якнайшвидше були зі світлом та теплом», – повідомив голова ХОВА в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Близько 13:00 НЕК «Укренерго» оголосила про надзвичайну ситуацію в енергетичній галузі, бо внаслідок російського ракетного удару по України зранку сьогодні, 16 грудня, відбулася втрата понад 50% споживання Об’єднаної енергетичної системи. Втім після 19:00 надзвичайну ситуацію в Україні відмінили.

Як повідомляє Міністерство оборони України, сьогодні, 16 грудня, російські загарбники здійснили масований ракетний удар по об’єктах критичної інфраструктури та паливно-енергетичному сектору України. Усього було здійснено 76 пусків крилатих ракет повітряного та морського базування.

«Силами та засобами протиповітряної оборони повітряних командувань “Центр”, “Південь”, “Схід” та “Захід”, у взаємодії з підрозділами ППО Сил оборони України, знищено 60 ракет окупантів»,- повідомили у Міноборони.

Як повідомляв Харків Times, зранку сьогодні, 16 грудня, рашистські загарбники удалися до чергової масованої ракетної атаки по Україні.  Внаслідок чергового масованого обстрілу України рашистськими загарбниками було пошкоджено енергетичні об’єкти на сході та півдні країни.