Харків і вся Україна під ударом російських ракет

Зранку сьогодні, 16 грудня, рашистські загарбники удалися до чергової масованої ракетної атаки по Україні. В небі балістичні ракети. Харків та Харківську область обстрілюють С-300 з бєлгорода. У місті повністю вимкнено електропостачання, не працює метро та міський електротранспорт. Наразі повітряна тривога оголошена по всій Україні.

Про це Харків Times дізнався з офіційних повідомлень, повідомлень у ЗМІ та соцмережах і з власного досвіду.

«Харків знеструмлений, але працюють усі «Пункти Незламності», де можна зігрітися, підзарядити телефон, там є гарячий чай та інтернет. Вистоїмо та переможемо!», – щойно повідомив у Telegram мер міста Ігор Терехов.

Також знеструмлені Полтава та Суми. Під ударом ворожих ракет Київ. За останніми даними, російські ракети летять у напрямку Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини. У Кіровоградській та Черкаській областях застосовані спеціальні графіки аварійних відключень. Світла та тепла немає у Кременчузі.

Як повідомляв у Telegram голова ХОВА Олег Синєгубов, було нанесено три удари по критичній інфраструктурі Харківської області. Зокрема, у Чугуївському районі.

«Окупанти завдали 3 удари по критичній інфраструктурі Харківщини. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Є влучання у об’єкти критичної інфраструктури в Чугуївському районі. Попередньо – без постраждалих. Можливі перебої із електропостачанням», – написав очільник ХОВА.

Як повідомляють у «Харківобленерго», вся Харківська область також знеструмлена.

Згідно із повідомленням «Укрзалізниці», «через пошкодження енергетичної інфраструктури низка залізничних дільниць у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена».

«Наразі пасажирські електропоїзди у цих регіонах рухатимуться під резервними тепловозами. Зберігайте спокій, слідкуйте за оновленнями інформації на офіційних каналах Укрзалізниці та вокзалах. Посадка та висадка триває через підземні переходи», – йдеться у повідомленні.

В Києві продовжують лунати вибухи. За повідомленням мера Києва Віталія Кличка, зокрема під ударом опинилтся Деснянський та Голосіївський райони столиці.

Повідомляють про випуск нових ракет х-101 бомбардувальниками Ту-95мс з району російських цимлянску та волгодонску. Не ігноруйте сигнали тривоги. Не залишайте укриття.

Як повідомляв Харків Times, вдень учора, 15 грудня, російські загарбники двома ракетами С-300, запущеними з бєлгородської області рф, зруйнували покинуте складське приміщення у Холодногорському районі Харкова.