Зрадник з Куп’янська, який розбив Герб України та воював в армії рф, загинув під Бахмутом

18-річний проросійський активіст з міста Куп’янська Харківської області Ілля Гаманін, який після деокупації міста пішов воювати проти України, загинув під Бахмутом.

Про це Харків Times довідався з повідомлення проросійського “молодіжного руху” Харківської області “Время Первых”, який очолював Гаманін.

Широкому загалу Ілля Гаманін став відомий наприкінці червня 2022 року, коли разом з приятелем демонтував Герб України з фасаду будинку культури у селі Петропавлівка Куп’янського району Харківської області.

Негідники піднялися на автокрані до фасаду будівлі та почали бити молотком по державному символу України. Частини розбитого Герба кидали на землю.

Процес демонтажу було зафільмовано на відео і оприлюдено на одному з проросійських YouTube-каналів. У роліку Гаманін розповів, що замість демонтованого державного символа України установлять “своє, російськоє”. Та не судилося.

Слідчі відкрили кримінальну справу за фактом публічної наруги над малим Державним Гербом України (ч. 1 ст. 338 КК України). 18-річному очільнику проросійської організації було заочно повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину.

Після деокупації Куп’янська Гаманін втік з міста. За інформацією організації “Время Первых”, він приєднався до озброєнного формування так званої “лнр” і пішов воювати проти України

24 листопада Іллю Гаманіна було вбито під Бахмутом, але про його загибель повідомили тільки сьогодні, 10 грудня.

У проросійському русі повідомили, що Гаманін загинув начебто від попадання уламка в серце.

Як повідомляв Харків Times, до повномашстабної війни колаборант Ілля Гаманін вчився у Куп’янському медколеджі і зайняв призове місце на конкурсі, присвяченому Тарасу Шевченку.