Затримано підозрювану у співпраці з ворогом депутатку Куп’янської райради, яка намагалася втекти до ЄС (фото)

Фото: Прокуратура Харківської області

Колишня голова Куп’янської РДА, депутатка Куп’янської райради радо зустрічала російських загарбників та охоче співпрацювала з ними. Після деокупації жінка, розуміючи наслідки своєї співпраці з ворогом, намагалася втекти. Але чомусь не до росії, яку так обожнює, а до Європи.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Управління СБ України у Харківській області.

За оперативною інформацією, рашисти призначили лояльну до них депутатку «заступником керівника» Курилівської громади.

“Перебуваючи на «посаді», виконувала вказівки кремля щодо поширення окупаційного режиму та залучення місцевих жителів до дій на користь країни-агресора. Крім того, вона брала участь у підготовці псевдореферендуму на захоплених територіях Харківщини”, – розповіли в СБУ.

Колаборантку затримали у Києві, де вона намагалася оформити документи як переселенка зі сходу України, і після цього виїхати до Євросоюзу. Однак, їй це не вдалося. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисниці та затримали.

Слідчі повідомили їй про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК УКраїни (колабораційна діяльність). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав підозюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За інформацією Харків Timesзатримана – колишня регіоналка Сніжана Чернова, яку указом Президента України Володимира Зеленського від 28 квітня 2020 року було призначено на посаду голови Куп’янської районної державної адміністрації Харківської області.

Затриманій Сніжані Черновій 40 років.

З серпня 2004 до листопада 2007 займала посаду інструктора ради Куп’янського районного відділення Партії регіонів. Потім стала заступником голови Куп’янської районної організації Партії регіонів. З листопада 2008 року до квітня 2010 року працювала головним спеціалістом Куп’янської районної організації Партії регіонів.

У квітні 2010 року обрана депутатом райради (від Партії регіонів), була її головою до листопада 2015 р. У 2015 р. знову обрана депутатом райради – цього разу вже по списку “Блоку Петра Порошенка”. Після цього працювала головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції апарату Куп’янської райдержадміністрації, згодом – заступником керівника апарату. З липня 2018 року – заступник голови Куп’янської РДА.

На місцевих виборах 2020 року Сніжану Чернову було обрано депутатом Куп’янської ради від партії “Слуга народу.

Як повідомляв Харків Times, у деокупованому Куп’янську затримали 55-річну депутатку місцевої райради, яка до російського вторгнення трудилася на освітянській ниві й «була керівником різних освітніх закладів, а також неодноразово очолювала відділи освіти, культури, молоді та спорту в органах місцевого самоврядування Куп’янського району».