СБУ затримала виробника фальшивих перепусток, з якими авто могли їздити у комендантську годину (фото)

Фото: СБУ у Харківській області

Ділок з Обухова налагодив виробництво фальшивих перепусток, з якими авто могли їздити у комендантську годину. Його клєнтами були мешканці прифронтових районів Херсонської, Харківської та Донецької областей.

Про це Харків Times повідомили в СБУ.

За даними слідства, оборудку організував працівник проєктної організації в Обухові.

“Для серійного виготовлення підробок використовував спеціалізовану комп’ютерну техніку установи. Готові «документи» виставляв на продаж через анонімні акаунти в мережах Даркнет і Телеграм. Гроші від «замовників» отримував на криптогаманці та банківські картки, оформлені на сторонніх осіб.”, – розповіли в СБУ.

Під час розслідування оперативники вилучили фальшиві службові посвідчення та перепустки на спецтранспорт Офісу Президента України, Верховної Ради України, Офісу Генерального прокурора, СБУ, Державного бюро розслідувань та МВС.

Вартість однієї «посвідки» становила від 50 до 500 доларів Сума залежала від назви «відомства» і термінів використання.

За оперативними даними, зловмисник намагався збути більше ніж 2 тис. «липових» перепусток. Викритття схеми допомогло запобігти можливому використанню підробки російськими ДРГ для проїзду автошляхами України.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта та в офісі компанії, де він виготовляв підроблені документи, правоохоронці виявили:

▪️ партію фальшивих перепусток і посвідчень;
▪️ комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності;
▪️ банківські картки, на які надходила оплата за «послуги».

Відкрито кримінальне провадження за ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Як повідомляв  Харків Times, Служба безпеки України провела серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії «Наші» євгена мураєва, його родичів та поплічників.