Потерпілі опізнали трьох окупантів, які мародерили в Ізюмі

Ілюстративне фото

Слідчі встановили особи російських загарбників, які під час окупації міста Ізюм Харківської області погрожували розстріляти двох мирних мешканців, якщо ті не віддадуть гроші.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, у травні цього року троє російських покидьків зупинили автівку, в якій їхали двоє цивільних чоловіків.

“Російські армійці здійснили два постріли з автомата Калашникова поблизу передніх коліс автівки. Після цього окупанти почали вимагати гроші у чоловіків, додавши, що у разі відмови вони вистрілять в них на ураження. Забравши у потерпілих грошові кошти, російські солдати пішли.”, – розповіли в прокуратурі.

За данним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб).

Слідчо-оперативна група встановила, що цей злочин скоїли троє військових 39-ої окремої мотострілецької Червонопрапорної бригади, що відноситься до 68-го армійського корпусу. Потерпілі опізнали цих покидьків.

Окупантам заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Як повідомляв Харків Times, суд засудив до 11,5 років за ґратами двох російських військових, що обстрілювали Харківську область.