Через російський обстріл люди втратили житло – мер Чугуєва Мінаєва (фото)

Фото: Галина Мінаєва/Telegram

Внаслідок обстрілу околиць Чугуєва Харківської області  у ніч на сьогодні, 2 грудня, частково зруйнована житлова п’ятиповерхівка. На щастя, обійшлося без жертв.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Telegram мера Чугуєва Галини Мінаєвої .

«Дякувати Богові, цього разу обійшлося без загиблих, хоча вибух наробив немало лиха. Є поранені, знищено майно багатьох мешканців міста», – написала Мінаєва.

Тепер треба демонтувати аварійні конструкції, відновлювати пошкоджені комунікації та забезпечити житлом тих мешканців, які його втратили.

«Всі ці питання будемо вирішувати з максимальною оперативністю», – запевняє мер Чугуєва.

Представник Харківської обласної військової адміністрації повідомила журналістам, що у житлову п’ятиповерхівку в Клугіно-Башкирівці росіяни вдарили ракетою С-300.

Внаслідок влучання поранені дві жінки, одну з них ушпиталили, іншій медики надали допомогу на місці.

«Пожежі не було, є часткові руйнування. Зі слів людей, на верхніх поверхах ніхто не жив», – розповіла представниця ХОВА.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній прокуратурі, з приводу цього обстрілу вже розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

«Ворожа ракета влучила у дах п’ятиповерхівки: зруйновано 5 та 4 поверхи. Отримали поранення 24-річна та 67-річна жінки. За попередньою інформацією, окупанти обстріляли місто ракетами типу С-300 з бєлгородської області рф», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на сьогодні, 2 грудня, ракета, що вилетіла з російського бєлгорода, влучила у житлову п’ятиповерхівку в селі Клугіно-Башкирівка поблизу Чугуєва Харківської області.