СБУ затримала чиновника окупаційної адміністрації Балаклії

Фото: Національна поліція Харківської області

Співробітники СБУ затримали мешканця Балаклії, який під час окупації обійнів посаду у незаконно створеному органу влади, а після звільнення міста майже два місяці переховувся від українського правосуддя.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За оперативною інформацією, на початку травня чоловік добровільно вступив до лав тимчасової окупаційної адміністрації, де його призначили «помічником начальника управління тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія». Впевнений, що “росія тут назавжди” колаборант навіть уклав з керівництвом окупаційного органу «трудовой договор».

“Перебуваючи на «посаді» зловмисник сприяв примусовій «перереєстрації» роботи місцевого бізнесу на користь країни-агресора. Для цього проводив колективні «збори» підприємців, яких закликав перелаштовувати свою господарську діяльність під потреби рф і перераховувати «податки» до її бюджету”, – розповів Владислав Абдула.

Серед основних завдань, які він визначав перед представниками малого і середнього бізнесу було наповнення продовольством оптових складів. Він також надавав вказівки стосовно товарів та послуг, які дозволено реалізовувати на території міста.

Підприємцям, не згодних з цими завданнями, поплічник окупантів забороняв реалізацію окремих товарів і послуг.

Після звільнення міста зловмисник намагався «загубитись» серед мешканців району. Однак в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області правоохоронці встановили його місцезнаходження, задокументували злочинні дії і затримали.

Посібнику окупантів повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times,  ДБР затримало начальника окупаційної «поліції» Балаклії, який не встиг втекти з рашистами. За рішенням суду 48-річного мешканця Балаклії, який під час російської окупації добровільно обійняв посаду “начальника” так званої “народної міліції” міста, відправлено під варту.