Рятувальники показали, як виглядають Пункти Незламності у Харкові (фото)

У Харківській області підрозділи ДСНС орагнізували 69 “Пунктів Незламності”, де на випадок аварійного відключення світла, тепла та зв’язку, можна буде зарядити телефони та зігрітися.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

З 23 листопада на Харківщині почали працювати 10 мобільних Пунктів Незламності. Окрім того на території області працюють 59 стаціонарних Пунктів Незламності на базі пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС у Харківській області.

“Це місця безпеки, стабільності і тепла для населення у разі критичних проблем з енергетикою та опаленням, на відміну від стандартних мобільних пунктів обігріву ДСНС, до яких громадяни звикли приходити погрітись за сильних морозів у минулі роки. Наразі у Пунктах Незламності можна не лише погрітися та знайти прихисток у випадку негоди чи відключення світла і тепла у житловому секторі, у наметах є інтернет та можливість зарядити гаджети. Також тут можна поїсти та отримати першу медичну допомогу, ознайомитись із картами найближчих укриттів та пунктів обігріву, АЗС та банківських відділень”, – розповіли рятувальники.

І мобільні й стаціонарні пункти працюють цілодобово.

Дізнатися, чи є поблизу від вашого місця проживання Пункти Незламності, можна на карті.

Як повідомляв Харків Times3 листопада міська влада Харкова продемонструвала один з пунктів обігріву, облаштований у школі.

У Харкові на базі 25 зупинок громадського транспорту, які є укриттям від обстрілів, облаштують пункти обігріву.