Терехов розповів, як виглядатимуть пункти обігріву у зупинках-укриттях

У Харкові на базі 25 зупинок громадського транспорту, які є укриттям від обстрілів, облаштують пункти обігріву. Безпечні зупинки мають прихистити й зігріти харків’ян, поки комунальники та енергетики впораються з наслідками можливих російських ударів про критичній інфраструктурі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, на вході будуть розстібні двері для збереження тепла, а у передбаннику – розетки для зарядки гаджетів. Там же в електрочайнику можна нагріти воду для чаю.

Очільник міста, що такі укриття у Харкові почали встановлювати після масованих ударів по зупинках громадського транспорту. Безпечні зупинки обладнані 24 сидячими місцями, але у разі потреби павільйон зможе прийняти до 50 осіб.

У місті вже змонтували понад 10 таких укриттів. Перші безпечні зупинки встановили у місцях, які неодноразово зазнавали ворожих обстрілів. Зокрема, зупинки-укриття вже є на Північній Салтівці та вул. 23 Серпня.

Як повідомляв Харків Times3 листопада міська влада Харкова продемонструвала один з пунктів обігріву, облаштований у школі.