В Ізюмському районі загорівся московський храм

Фото: ДСНС у Харківській області

Вдень 20 листопада виникла пожежа у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, розташованому по вулиці Центральній смт. Андріївка Ізюмського району Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Повідомлення про пожежу у церкві  на номер служби порятунку “101” надійшло о 12:26. На місці події рятувальники встановили, що в Храмі Різдва Пресвятої Богородиці горить дах на площі пожежі 80 кв.м.

Протягом 50 хвилин рятувальники локалізували пожежу і повністю загасили о 15:37. Храм загорівся не через обстріли, причина виникнення загоряння встановлюється.

В ліквідації пожежі брали участь 18 рятувальників 42-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди Андріївка.

Згідно з данних відкритих джерел, храмі Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Андріївка входить до складу Ізюмської єпархії Української православної церкви московського патріархату. Митрополит Ізюмський та Куп’янський Єлисей, який не соромився своєї співпраці з рф, після звільнення Харківщини переїхав до росії.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок нальоту російської авіації на центр Харкова 2 березня постраждали три церкви, що належать до московського патріархату. У них перебували віряни.