«Руський мір» б’є по своїх у Харкові (фото)

Внаслідок учорашнього, 2 березня, нальоту російської авіації на центр Харкова постраждали три церкви, що належать до Московського патріархату. У них перебували віряни.

Про це кореспонденти Харків Times упевнилися власними очима та довідалися з дописів Харківської єпархії Української православної церкви у Facebook.

«2 березня 2022 року внаслідок обстрілів був пошкоджений Успенський собор міста Харкова. У соборі вибиті вікна та вітражі, пошкоджене церковне начиння та оздоблення», – йдеться у повідомленні.

Також постраждали храм Святих Жон Мироносиць на однойменній вулиці, що розташований безпосередньо поруч із розтрощеними будівлями Нацполіції-СБУ та соцфаку Каразинського університету. Особливо з північного боку храму вибиті стекла й вітражі, посічені осколками стіни, постраждали куполи й внутрішнє оздоблення.

Ще постраждав Університетський Антоніївський храм, де також повилітали всі вікна та завдано значної шкоди усьому, що находилося у внутрішніх приміщеннях.

В Успенському соборі та храмі Жон Мироносиць під час нальоту переховувались люди, які, мабуть, розраховували на те, що по храмах чи поблизу від них не стрілятимуть. Не справдилися надії – ані на російських покидьків, ані на Бога. Це просто щастя, що ніхто не постраждав.

Як повідомляв Харків Times, лише за добу 1 березня у Харківській області загинула 21 людина та 112 постраждали. А після цього було ж іще 2 березня, коли під завалами будівлі МВД-СБУ загинули четверо, вночі на сьогодні в Ізюмі загинули восьмеро людей, двоє з них – діти. Під повітряну араку потрапило село Яковлівка під Мерефою, там загинули ще троє.