Поліцейські затримали двох комунальників-зрадників з Ізюма

Правоохоронці затримали двох мешканців міста Ізюм Харківської області, працівників місцевого комунального підприємства які під час окупації співпраціювали з ворогом. В обмін на лояльність колаборанти отримали від ворогів “підвищення”.

Про це Харків Times повідомили у прокуратурі Харківської області.

За даними слідства, один з затриманих – 54-річний ізюмчанін до окупації обіймав посаду інженера з безпеки руху КП «Благоустрій міста Ізюма». Після захоплення міста він почав с співпрацювати з російськими загарбниками.

“Наприкінці березня за пропозицією окупантів він отримав «підвищення» по кар’єрній сходинці та став директором вказаного підприємства. Він організовував роботу вказаного підприємства, проводив наради, надавав працівникам вказівки щодо їх діяльності, брав участь у нарадах під керівництвом окупаційної влади м. Ізюм, приймав на роботу працівників, організовував видачу заробітної плати у російських рублях”, – розповіли в прокуратурі.

Другий затриманий – 62- річний працівник того ж самого комунального підприємства, який до початку війни був начальником дільниці КП «Благоустрій міста Ізюма».

“Але ри окупантах колаборант добровільно погодився стати «заместителем директора». Періодично він навіть виконував функції «исполняющего обязанности директора коммунального предприятия», коли призначений окупантами очільник перебував на лікарняному”, – розповіли в прокуратурі.

За фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) проводиться досудове розслідування. Затриманим повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Санкця статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Слідство вирішує питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв  Харків Times, правоохоронці затримали колишнього поліцейського, який після окупації міста Ізюм добровільно перейшов на бік ворога, “працював” у так званій «народній міліції».