Слідчі встановили, на яких боєприпасах підірвалися підлітки на Салтівці

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

У поліції проводять розслідування за фактом вибуху на вулиці Бучми у Харкові, внаслідок якого отримали поранення 12-річний та 15-річний хлопці.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

11 листопада близько 11:30 до поліції повідомили, що біля під’їзду будинку по вулиці Бучми під час прогулянки підірвались на невстановленій міні двоє підлітків.

“На місці події правоохоронці виявили воронку розмірами 25х25 см та глибиною 10 см. Вилучені металеві уламки від вибуху бойового елементу реактивної системи залпового вогню.”, – розповіли в поліції.

Слідчо-оперативна група з місця події вилучила 39 металевих уламків, повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіціїї У Харківській області Сергій Болвінов.

“Слідчі на місці встановили, що 12-річний Ярослав та 15-річний Сергій підірвалися на нерозірваних снарядах «Смерч» та «Ураган».”, – розповів Сергій Болвінов.

За його словами, хлопці госпіталізовані з пораненнями грудної клітини та ніг.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 11 листопадла, у дворі власного будинку на вулиці Бучми підірвалися 12-річний та 15-річний хлопці. Очільник міста Ігор Терехов припустив, що діти постраждали через російський снаряд, який не розірвався під час нещадних обстрілів попередніх місяців.