На Харківщині СБУ затримала народного обранця, що вивозив хліб до рф

Служба безпеки України затримала у Куп’янському районі Харківської області депутата однієї з селищних рад, підозрюваного в тому, що під час російської окупації він вивозив до рф зерно зі своїх сільхозпідприємств та допомагав загарбникам.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

«Під час захоплення частини регіону, він одним із перших пішов на співпрацю з ворогом. Будучи власником декількох сільгосппідприємств, посадовець запропонував окупантам свою допомогу у незаконному вивезенні українського зерна зі сходу України», – йдеться у повідомленні.

Свій бізнес він перереєстрував у місцевій окупаційній «адміністрації», почав сплачувати окупантам податки й при цьому «основну частину зібраного врожаю мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться – реалізовувати на території країни-агресора».

До того ж депутата підозрюють у тому, що він «надав агресорам доступ до власних логістичних складів для базування і ремонту ворожої військової техніки, а також виділяв паливо для її заправки».

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за  ч. 1 ст. 111-2 КК (пособництво державі-агресору). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, слідчі завершили розслідування та передали на розгляд суду справу про державну зраду, у якій звинувачують колишнього поліцейського з селища Чкаловське Чугуївського району Харківської області.