СБУ затримали заступника начальника окупаційної Кіндрашівської адміністрації

Співробітники СБУ затримали 54-річного колаборанта, який пішов на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території Харківської області.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, ворожий пособник погодився зайняти посаду виконуючого обов’язки заступника начальника так званого «Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

У співпраці з представниками окупантів він виконував завдання держави-агресора, а саме:

• впроваджував контроль та юрисдикцію держави-агресора на території Кіндрашівської територіальної громади Куп’янського району Харківської області;
•організовував роботу «Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області»;
• вирішував транспортно-логістичні та соціальні питання, займався благоустроєм захопленої агресором території;
• виявляв суб’єкти господарювання, які можна віддати під управління представників РФ.

Наразі пособник окупантів перебуває під вартою, йому оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Як повідомляв Харків Times, 35-річна мешканка смт Куп’янськ- Вузловий Харківської області, яка радо вітала окупантів, навіть стала “зіркою” пропагандистського рашистського тв-каналу “звезда”, після деокупації селища швидко “перевзулася” і дякувала українцям. Але вміння своєчасно зрадити не допомогло жінці – слідчі повідомили їй про підозру ч. 3 ст. 436-2 КК України (визнання правомірною агресії рф проти України з використанням ЗМІ).

Фото: Владислав Абдула/Facebook