Піде під суд “крот”, якого викрили у Харківському управлінні СБУ

Фото: Харків Times

Служба безпеки України завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт щодо колишнього співробітника координаційного штабу управління СБУ у Харківській області, який працював на спецслужби рф.

Про це Харків Times повідомили у Харківському управлінні Служби безпеки.

За інформацією слідства, чоловіка завербували на початку широкомасштабної війни проти України. В обмін зраднику обіцяли, що у разі окупації регіону ні він, ні його родина не постраждають.

“Посада в координаційному штабі обласного управління СБУ дозволяла йому таємно збирати та передавати представнику головного управління генерального штабу зс рф розвіддані про дислокацію і переміщення військової техніки та особового складу Сил оборони України, а також про плани та діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб.
Цю інформацію окупанти використовували, щоб уникати ударів ЗСУ і планувати диверсії та масовані артилерійські і прицільні ракетні обстріли стратегічних об’єктів міста та оборонних позицій”, – розповіли в СБУ.

Співробітники української спецслужби “вирахували” негідника і змогли задокументувати його протиправну діяльність.

Зрадника затримали під час збору ним даних для підготовки ракетного удару по адміністративній будівлі управління СБУ в Харківській області. Йому висунили звинувачення за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times,  у Харкові виявили одразу двох російських шпигунів у лавах спецслужби.