У Харківській області замість планових ввели аварійні відключення світла

Для стабільної роботи енергетичної системи України, по якій вранці сьогодні, 31 жовтня, російські окупанти нанесли черговий ракетний удар, у Харківській області скасували графіки погодинних відключень електроенергії. Замість них вводять аварійні.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній військовій адміністрації.

“Наразі вимушені повернути аварійні обмеження – їх застосовують там, де необхідно стабілізувати ситуацію на цей час. Однак кожне відключення триватиме не більше 4 годин поспіль.”, – розповіли в обладміністрації.

Енергетики працюють, щоб якнайшвидше ліквідувати аварії, спричинені російськими обстрілами.

Перейти до планових відключень світла буде можливо після ліквідації наслідків ранкових обстрілів, коли всім споживачам відновлять електропостачання, і енергетики встановлять масштаби пошкоджень.

Всіх мешканців області просять максимально ощадливо споживати електроенергію – це допоможе уникнути перевантаження мережі та повернути світло в усі домівки.

З понеділка, 31 жовтня, в Харківській області згідно з розробленого обленерго графіком повинні були розпочатися віялові відключення світла. Графік передбачав 12 черг відключення тривалістю по 3 години кожна від 7:00 до 22:00.

Обмеження електропостачання не торкалися об’єктів критичної інфраструктури, промислових підприємств, міського електротранспорту, метро, КП “Харківські теплові мережі”, КП “Харківводоканал”також не планувалося відключати світло в деокупованих населених пунктах Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, 31 жовтня, близько 8:15 російські окупанти вдарили ракетами по Харкову. Через обстріл у місті зникла електрика, зупинився метрополітен і наземний електротранспорт.

Внаслідок російського ракетного удару по Харківській області, який окупанти здійснили 31 жовтня близько 8:15, постраждав чоловік.