Годував ворогів та здавав проукраїнських односельців – затримано зрадника з Гороховатки

Ілюстративное фото

Правоохоронці затримали підозрюваного у співпраці з російськими загарбниками 30-річного, раніше судимого мешканця села Гороховатка Ізюмського району Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, зрадник, що називається, хлібом-сіллю зустрів окупантів. Він систематично привозив їм продукти харчування. Також розповів ворогам про особливості місцевості села, що допомогло тим з орієнтуванням та злагодженням дій, в тому числі, бойових.

“Чоловік також передавав інформацію про будинки заможних місцевих мешканців для їх подальшого пограбування військовослужбовцями рф. Крім того, підозрюваний, на вимогу представників країни-агресора, зібрав та надав їм адреси місць проживання військовослужбовців ЗСУ, членів територіальної оборони, проукраїнськи налаштованих мешканців села і старости Гороховатського старостату Борівської селищної ради, щоб окупанти забрали у нього ключі від приміщення старостату задля заволодіння комп’ютерною технікою.”, – розповіли в прокуратурі.

Після деокупації Гороховатки правоохоронці затримали поплічника рашистів. Йому повідомили про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України). Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Як повідомляв Харків Times, на звільненій території Харківської області співробітники Служби безпеки України затримали 61-річного місцевого мешканця, який радо  зустрічав окупантів та допомагав їм мародерити у селі.