Слідчі знайшли у катівні в Ізюмі кинуті окупантами документи (фото)

https://times.kharkiv.ua/2022/10/25/na-viyizdi-z-chuguyeva-vidnovlyuyut-poshkodzhenij-rosijskimi-obstrilami-most/

На території ліцею в місті Ізюм Харківської області слідчі знайшли секретну документацію окупантів. Розпорядження, карти, списки особового складу рашистів – всього 13 мішків з документацією – знаходилися у підвальному приміщенні.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції Харківської області.

“Серед виявлених речових доказів – секретне бойове розпорядження військових рф на вторгнення в Україну, топографічна карта Харківської області з маршрутом руху, списки особового складу військовослужбовців танкових бригад збройних сил рф, документи структурних підрозділів ВГА Ізюмського району, навчальних закладів, медичних закладів, підприємців та комунальних підприємств.”, – розповіли у Нацполіції.

За інформацією начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, в цьому ж приміщення росіяни катували цивільних. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає від 8 до 12 років.

Як повідомляв Харків Times,  на позиціях під Харковом російські окупанти залишили не тільки купу мотлоху, зокрема, порожні пляшки з-під алкоголю, а ще докази вчинення ними воєнних злочинів.