Відключення електрики у Харкові не планується, але споживання слід зменшити, – Терехов

Під час "довгої комендантської години". Фото: Софія Бобок/Харків Times

20-21 жовтня у Харкові не планують обмежувати електропостачання, але харків’янам слід більш економно споживати цей енергоресурс.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківського міського голови Ігоря Терехова.

“Останніми тижнями ворог зосередився на знищенні критично важливої ​​інфраструктури. Ворог намагається позбавити нас тепла, світла та води. Агресор уже не приховує, що хоче знищити українців як націю. У зв’язку з цим Президент Володимир Зеленський закликав економити електрику. Зараз це життєво необхідний захід, який дозволить утримати енергосистему країни у робочому стані.”, – повідомив Ігор Терехов.

За його словами, у Харкові було завпроваджено низку вимушених обмежувальних заходів.

“У метрополітені відключено всіх ескалаторів. Тільки на двох найглибших станціях – «Площа Конституції» та «Пушкінська» – ескалатори працюють на підйом. Висвітлення станцій зменшено вдвічі, а інтервал руху поїздів збільшено з 10 до 11 хвилин на Холодногірсько-Заводській лінії, і до 13 на двох інших. Рідше ходять трамваї та тролейбуси. Водопостачання працює у повному обсязі, крім районів, де відбуваються регламентні роботи. Є обмеження щодо подачі гарячої води – цей захід дозволив значно скоротити електроспоживання тепломережами.”, – повідомив очільник міста.

За його словами, 20 и 21 жовтня у Харкові не плануються віялові відключення.

“Проте я закликаю вас максимально вимикати всі домашні електроприлади вранці та ввечері. Я також звертаюся до всіх власників підприємств, сфери послуг, ринків, автозаправних станцій, магазинів та торгових мереж, кафе та ресторанів – прошу вас максимально скоротити споживання електроенергії.”, – закликав Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, рашисти почали цілеспрямовано тероризувати енергетичну інфраструктуру України після успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області. Перший масований удар по енергооб’єктам України, внаслідок якого зникло світло у низці областей на сході України, російські покидьки нанесли ввечері 11 вересня. Відключення електрики  сталося внаслідок удару рашистськими крилатими ракетами з акваторій Каспійського та Чорного морів.

Станом на 19 жовтня, за інформацією радник міністра енергетики Олександра Харченка, близько 40% енергоінфраструктури серйозно пошкоджено.

20 жовтня  АТ “Харківобленерго” обмежило споживання електроенергії для юридичних споживачів.

20 жовтня  відключили світло у громадах Мереф’янського, Люботинського та Зміївського районів Харківської області.