Слідчі показали позицію, з якої ворог обстрілював Харків, Циркуни і Руську Лозову (фото)

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

Російські окупанти били по Харкову і області з позицій, розташованих, як на території рф, так і на нашій. Одну з вогневих точок слідчі знайшли біля деокупованого села Липці. Звідси рашисти тероризували Харків, Циркуни, Руську Лозову.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

“Харківщину обстрілювали не тільки з території рф, а й під час окупації частини області – з різних позицій в області. Одна з таких позицій – за Липцями, біля дамби Трав’янського водосховища.”, – розповів Сергій Болвінов.

За його словами, на місці обстрілу знайдено більше 400 гільз 122мм калібру.

Поруч з вогневою точкою, на колишній базі відпочинку, знаходився штаб рашистів.

“Слідчі знайшли це місце і штаб окупантів поруч – в колишній базі відпочинку та в підвалах будинку жили військовослужбовці рф, тож вилучені відбитки пальців, зразки ДНК та їх речі (ідентифікованих росіян ми одразу опублікуємо в телеграм-каналі «Воєнні злочини в Харківській області»).”, – повідомив Сергій Болвінов.

Він додав, що проводиться розслідування. не уточнивши, як саме слідчі кваліфікували цей злочин росіян.

Як повідомляв Харків Times19 жовтня внаслідок обстрілу, який окупанти здійснили по прикордонному з рф Дворічанському району Харківської області було понівечено три машини швидкої допомоги.