У Харкові можна подати заяву на грошову допомогу від ООН в Центрі адмінпослуг

Ілюстративне фото

З 14 жовтня у Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова прийматимуть заявки на отримання грошової допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Розмір допомоги становить 2220 грн на кожного члена сім’ї щомісяця, протягом трьох місяців.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді.

Подати заявку можуть жителі Харкова та області, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи. А також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання (зокрема, із-за кордону) та має певні категорії вразливостей:

– родина, яка має лише одного з батьків з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
– родина, яку очолює одна/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією чи кількома дітьми віком до 18 років;
– родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання тощо);
– прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Не зможуть зареєструватися родини, що вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій або якщо місячний дохід на кожного члена родини більший ніж 5,4 тис. грн.

Всім, хто потребує допомоги, необхідно попередньо зареєструватися в електронній черзі за посиланням.

Для збору даних мають бути присутні всі члени родини. При собі необхідно мати такі документи: податковий номер (ІПН); паспорт або інші документи, що посвідчують особу; довідка ВПО (за наявності); номер банківської картки головного заявника та інші документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (свідоцтво про народження дитини, про опіку, довідки про інвалідність тощо).

Пункт реєстрації заяв знаходиться у ЦНАП за адресою вул. Гімназійна набережна, 26. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 17:00.

Як повідомляв Харків Times, під час воєнного стану громадяни України можуть отримати грошову допомогу від держави або міжнародних організацій, зокрема, ООН та UNICEF. Виплати передбачені громадянам, бізнесу та органам місцевого самоврядування.