Рашисти продовжують атакувати нас ракетами та БПЛА. Ми продовжуємо їх збивати

Фото: ГУР МО/Telegram

Ще до середини сьогоднішнього дня, 11 жовтня, станом на 13:30, рашистські окупанти завдали два масовані ракетні удари по містах та об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України. Загалом противник здійснив 28 пусків крилатих ракет: 16 ракет Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс та 12 ракет морського базування типу «Калібр». З них силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 20 ракет.

Про це Харків Times повідомили у Міністерстві оборони України.

Крім того, наші захисники знищили над Україною 13 російських (тобто іранських) БПЛА «Shahed-136».

«Загалом силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 33 повітряні цілі», – йдеться у повідомленні Міноборони.

Як повідомляють у Головному управлінні розвідки МО України, «масований ракетний обстріл є тактикою нового гауляйтера окупаційної армії в Україні сергія суровікіна».

«суровікін відомий тим, що, не служивши в авіації, очолював повітряно-космічні сили росії, а до цього – повітряне угруповання росіян в Сирії. Закидати ракетами об’єкти цивільної інфраструктури – це його стиль. Він знає, що літаки летять і з них можна скидати ракети. От, власне, цим вони і займались для того, щоб показати, що нові кадрові призначення путіна в Україні мають якесь значення і начебто показують якісь результати», – розповів в ефірі національного телемарафону представник ГУР МО України Андрій Юсов.

За його словами, подібну тактику військових злочинів проти мирного населення російська армія використовувала в Сирії. Але щодо дій рашистів в Україні, наприклад, вчора, 10 жовтня, вони не стільки залякують українців, скільки розвінчують міф про «високоточну зброю рф».

«Тому що ми бачимо, куди влучають російські ракети, зокрема це дитячі майданчики та вулиці. Ракетні удари у години пік по густонаселених містах – це терористичний акт», – заявив Юсов.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 10 жовтня, рашисти завдали по Харкову дев’ять ракетних ударів, але частину з тих С-300, що летіли на місто, збила наша ППО. Всього по Україні російські покидьки вчора вдарили більше, ніж 80 ракетами.