Десять колишніх поліцейських з Вовчанська втекли, покидавши зброю та російську форму – ДБР

Фото: dbr.gov.ua

Десятеро колишніх українських правоохоронців, які співпрацювали з російськими окупантами у Вовчанську, втекли, кинувши зброю та новеньку російську форму.

Про це Харків Times повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР).

«ДБР продовжує виявляти колаборантів на звільнених територіях: у Вовчанську колишні правоохоронці втекли, кинувши свою російську форму та зброю», – йдеться у повідомленні.

За місцем проживання зрадників справжні українські правоохоронці виявили формений одяг поліції рф, зброю, у тому числі незаконно вилучену у місцевого населення, комп’ютерну техніку та флеш-накопичувачі, а ще символіку окупаційних військ рф, російські пропагандистські газети та – куди ж без них? – георгіївські стрічки.

«Тривають слідчі дії, у тому числі вживаються заходи щодо затримання зрадників. Вирішується питання щодо повідомлення колишнім правоохоронцям про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», – повідомили у ДБР.

Між іншим, санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України затримали у звільненому від рашистів Вовчанську місцевого мешканця з кримінальним минулим, який допомагав ворогу захопити й окупувати місто. Затриманий ще з травня перебував у розшуку за державну зраду, бо мріяв стати мером Вовчанська.