Правоохоронці затримали призначеного окупантами старосту села у Харківському районі

Правоохоронці затримали 64-річного мешканця с. Борисівка Харківського району, який під час окупації співпрацював з російськими загарбниками.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, у червні колаборант прийняв пропозицію окупантів та обійняв посаду так званого «старости» с. Борисівка.

“Представив «очільника» села російський військовий під час проведення урочистого «заходу», де колаборант оголосив про початок виконання своїх повноважень.”, – розповіли в прокуратурі.

За фактом колабораційної діяльності(ч. 5 ст. 111-1 КК України) проводиться досудове розслідування. “Старосту” затримали в порядку ст. 208 КПК України, та оголосили йому про підозру у скоєнні цього злочину.

Слідство вирішує питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала 50-річну жінку, яка в окупованому росіянами селі Василенкове Куп’янського району Харківської області добровільно пішла на співпрацю з загарбниками і займала посаду “старости” села.