У деокупованій Боровій відновила роботу поліція

Фото: Нацполіція у Харківській області

Поліція в повному обсязі відновила роботу на деокупованій території Борівської громади Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

Ключові завдання, які стоять перед правоохорнцями на звільнених територіях, – це охорона публічного порядку, захист місцевого населення, фіксація злочинів окупантів, пошук колаборантів.

“Поліцейські фіксують заяви про факти смерті або поранення людей, обстріли або розкрадання майна, позбавлення волі або вчинення насильницьких дій чи катувань, пограбування, незаконне заволодіння транспортними засобами, інформацію про осіб, поведінка яких викликає підозру та які діють в інтересах противника, колаборантів, вербувальників, корегувальників, спостерігачів та про будь-які інші злочини або події”, – розповіли в поліції.

По цим питанням мешканці можуть звернутися до поліцейських за телефонами.

Сектор поліцейської діяльності № 1 Ізюмського районного управління поліції (Борівський)

Телефон чергової частини: (050) 615-11-04

Телефон поліції превенції: (099) 374-23-90

Телефон кримінальної поліції: (066) 454-33-19

Телефон слідчого підрозділу: (066) 003-36-00

Телефон ювенальної превенції: (063) 799-47-72

Телефон поліції контролю за обігом зброї: (066) 024-28-64.

Поліція також звертається до всіх, хто під час окупації став жертвою злочину або їх свідками, повідомляти про такі факти на лінію «102» або до чергової частини ГУНП в Харківській області (050) 302-20-44.

Борівську громаду окупанти захопили 14 квітня. Люди виживиали у надважких умовах: без свтяла, зв’язку, у деяких селах навіть без води і газу. 3 жовтня у Борівській селищній раді повідомили, що ЗСУ звільнили громаду.

Як повідомляв Харків Times, у ямі на базі відпочинку «Світло шахтаря» у с. Новоплатонівка Борівської громади правоохоронці виявили два трупи цивільних, яких закатував російський спецназ: руки загиблих були з’єднані кайданками.