У Борівській громаді біля бази відпочинку знайшли два тіла в кайданках

Фото: Національна поліція Харківської області

У Харківській області правоохоронці виявили два трупи цивільних, яких закатував російський спецназ: руки загиблих були з’єднані кайданками.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Тіла закатованих виявили на базі відпочинку «Світло шахтаря» у с. Новоплатонівка Борівської громади.

“Тіла загиблих знайдено у ямі глибиною чотири метри на території вказаної бази. Ліва рука одного чоловіка була з’єднана кайданками з правою рукою другого загиблого. Також під час огляду на черепі одного із трупів виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа”, – розповіли у прокуратурі.

У Нацполіції області додали, що тіла знаходилися у піщаній ямі розміром 2,5х2,5 метри і глибиною 4 метри. Вік загиблих приблизно від 30 до 35 років. Вони були одягнуті в цивільний одяг. Слідчі встановлюють особи загиблих.

За попередніми даними, чоловіків вбив російський спецназ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на вказаній базі у складі 250-350 осіб з періодичною ротацією.

Наразі трупи чоловіків направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також правоохоронці на місці злочину вилучили вісім хомутів та дві мотузки.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, у селі Кам’янка під нещодавно звільненим Ізюмом Харківської області в підвалі одного зі зруйнованих будинків правоохоронці знайшли муміфіковані тіла двох чоловіків.