Через ракетний удар росіян по Харкову загинула 46-річна жінка та виникли пожежі (фото)

Фото: Харків Times

Внаслідок ракетного удару, який російські окупанти нанесли близько опівночі 4 жовтня по Новобаварському та Холодногірському районам Харкова, загинула 46-річна жінка. Також на місцях влучання ворожих боєприпасів виникли дві масштабні пожежі.

Про це Харків Times  дізнався з допису начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

“Вночі близько півночі армія рф нанесла два ракетних удари по нашому місту. Одна з ракет влучила в об’єкт критичної інфраструктури в Новобаварському районі. Загинула 46-річна жінка-охоронець.”, – розповів Сергій Болвінов.

Внаслідок цього удару постраждав інфраструктурний об’єкт залізничного транспорту. Одна з його будівель зруйнована вибухом, уточнили у ДСНС області. Внаслідок обстрілу виникла пожежа на площі 80 кв.м.

“На місці події працювали 8 оперативних підрозділів ДСНС. В ході пошуково-рятувальних робіт надзвичайники дістали з-під завалів тіло загиблої жінки.”, – розповіли рятувальники.

О 01:25 пожежу локалізували, о 04:25 – ліквідували.

Через ворожій удар по залізничній підстанції сталося знеструмлення мережі Укрзалізниці. Однак Південний вокзал в Харкові працює в штатному режимі, затримки поїздів — мінімальні, повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

“Рейс №164 Київ — Харків прибув до Харкова із затримкою в 9 хвилин, а наступний поїзд №725 Харків — Київ відправиться за графіком о 8:28”, – розповіли у відомстві.

Друга ракета влучила у промисловий об’єкт у Холодногірському районі. Вибухом зруйнована виробничо-складська будівля, у якій ще й виникла пожежа на площі 600 кв.м. У її гасінні приймали участь 3 пожежно-рятувальні підрозділи.

На місцях обстрілів працюють слідчо-оперативні групи. Вони вилучили уламки ракет «5В55» ракетного комплексу С300.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 3 на 4 жовтня росіяни обстріляли Холодногірський та Новобаварський райони Харкова. Потужні вибухи у місті було чутно близько опівночі.