Рашисти замінували дамбу у Великих Проходах неймовірною кількістю вибухівки (фото, відео)

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

Вибухотехніки розмінували дамбу у селі Великі Проходи Дергачівського району Харківської області. Рашисти заклали у цьому місці неймовірну кількість вибухівки, детонація якої могла спричинити в області катастрофу.

Про це Харків Times дізнався з допису начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова у Facebook.

«Біля дамби під час перевірки на наявність вибухівки спеціалісти знайшли 175 кілограм тротилу, 68 противотанкових мін та електродетонатори – загальний тротиловий еквівалент близько 650 кілограм!», – написав Болвінов.

Він повідомив, що, на думку експертів, ця кількість вибухівки могла привести до жахливих наслідків – «затоплення цілих сіл та селищ».

«Для розуміння, за оцінками експертів для вибуху труби Північного Потоку було використано 500 кг тротилового еквіваленту», – зазначив Болвінов.

Слідчі нацполіції «провели огляд місця замінування та зареєстрували справу».

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 02 жовтня, у Балаклії Харківської області машина екстреної медичної допомоги, що їхала до хворого, підірвалася на російській міні. Загинув водій, фельдшер отримав контузію та опіки.