ЗСУ відбили атаку окупантів у районі Козачої Лопані

Фото: скрін відео

Протягом 1 жовтня російські окупанти вели вогонь по трем населеним пунктам у Харківській області, та намагалися знов захопити селище Козача Лопань, що в 2 км від кордону з рф.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Генштабу ЗСУ.

За оперативною інформацією, протягом доби окупанти вели обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Під ворожий вогонь потрапили Огірцеве, Охрімівка та Бударки Харківської області.

“За добу Сили оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Козача Лопань, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве та Первомайське.”, – розповіли у Генштабі.

Для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони протягом доби завдала 21 удар. Підтверджено ураження опорного пункту противника, 17 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 3 зенітних ракетних комплексів окупантів. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили один ворожий БпЛА.

Ракетні війська і артилерія уразили 4 командних пункти, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. Також в зону ураження потрапили 2 склади з боєприпасами.

Також повідомляється, що захинсики України нанесли удар по ворожому об’єкту в районі Золотого Луганської області. Внаслідок удару рашисти втратили близько шістдесяти осіб загиблими та пораненими, а також чотири одиниці військової техніки.

Як повідомляв Харків Times, у деокупованому селищі Козача Лопань Харківського району, де до широкомасштабної агресії рф мешкали близько 6 тис людей, українські правоохоронці виявили одразу дві російські катівні. 20 вересня слідчо-оперативні групи провели огляд місця злочинів російських загарбників, зібрали речові докази, та задокументвували всі обставини.