Скільки коштують крупи в торгівельних мережах Харкова?

Фото: today.ua

Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської мерії дослідив наявність, асортимент та ціни на крупи у відомих торговельних мережах міста: «Клас», «Рост», «Посад», «АТБ-маркет», «Восторг» та «Сільпо».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«У закладах торгівлі Харкова відсутній дефіцит на основні групи продуктів харчування, зокрема, у супермаркетах та магазинах наявний досить широкий асортимент круп», – йдеться у повідомленні.

У продажу наявні всі популярні види круп – такі, як гречана, рисова, вівсяна, пшенична, манна та інші. Вартість кожного виду цієї продукції різниться та залежить від торгової марки, виду пакування, обробки продукції тощо. Крім того, на товари власних торгових марок супермаркетів ціни зазвичай нижчі.

Станом на 1 жовтня 2022 року, ціни на гречку в середньому становлять 86,3 гривні за кілограм, рис шліфований – 65,9 гривень, пшоно – 24,3 гривень, вівсянку плющену – 47,6 гривень, булгур – 85,1 гривень, пшеничну крупу – 26,3 гривень, манку – 20,3 гривень.

«За інформацією департаменту, найбільша розбіжність показників присутня на гречану (від 75,2 до 102 грн за кг) та вівсяну (від 27 до 70 грн за кг) крупи. Вартість інших видів круп у різних мережах відрізняється несуттєво», – повідомили у міськраді.

Як повідомляв Харків Times, у вересні в Харкові аналізували ціни на деякі овочі тривалого зберігання у п’яти популярних мережах харківських супермаркетів («Клас», «Рост», «АТБ-маркет», «Восторг», «Сільпо») та 14 ринках («Кінний», «Центральний», «Тракторозаводський», «Казка», «Промінь» та ін.). У супермаркетах вони виявилися подекуди нижчими.