Суд відправив під варту підозрювану у держзраді заступницю мера Вовчанська

Співробітники СБУ затримали 67-річну першу заступницю мера Вовчанська, яка добровільно працювала на ворогів, а після деокупації міста намагалася втекти.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

“Зокрема, вона склала і передала представникам російсько-окупаційних військ списки учасників Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил на Сході України; патріотично налаштованих громадян та активістів-членів проукраїнських організацій Вовчанська”, – розповів Владислав Абдула.

Окрім цього жінка агітувала місцевих мешканців підтримувати окупаційний режим та особисто брала участь у знятті прапора України з адміністративних будівель міста.

Слідство також встановило, що поплічниця окупантів допомагала ворогу у вирішенні питань з харчуванням та поселенням. За її допомоги рашисти побудували фортифікаційні споруди – зрадниця надала необхідні для цього технічні засоби, розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

У липні слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за ч. 2 ст. 111 КК України, та оголосили її у розшук. Наразі вона затримана, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Хоча слідчі не розкривають особисті дані зрадниці, відомо, що це Ольга Камінська, яка все життя живе і працює в м. Вовчанськ. За інформацією відкритих джерел, неодноразово обиралася депутатом районної та міської рад. У 2000 р. була обрана заступником голови районної ради, а в листопаді 2001 р. – її головою. З березня 2006 р. по травень 2011 р. очолювала Вовчанську міську раду. У квітні 2014 року її було призначено головою Вовчанської районної державної адміністрації.

Ольга Камінська має дві вищі освіти, з 2007 р. є почесним громадянином Вовчанського району.

Якщо її провину буде доведено в суді, то найближчі 15 років “почесна” громадянка” Вовчанського району проведе у в’язниці.

Як повідомляв  Харків Times, голові Вовчанського районного суду Харківської області Ірині Уханьовій заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідство направило на розгляд суду справу на голову Вовчанського райсуду Уханьову, яку звинувачують у держзраді.