У Харківській області ініціюють створення понад 20 військових адміністрацій

Фото: Zelenskiy/Official/Telegram

В адміністративних межах об’єднаних територіальних громад Харківської області ініційовано створення понад 20 військових адміністрацій. Це необхідно «для оперативної координації відновлювальних процесів на деокупованих територіях».

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

«Ініціюємо створення понад 20 військових адміністрацій в адмінмежах об’єднаних громад Харківщини. Насамперед мова йде про громади, де є або були активні бойові дії, та деокуповані населені пункти. Розглянули кандидатів як серед чинних голів, так і тих, хто гідно зарекомендував себе протягом часу повномасштабного вторгнення», – заявив Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, «першочерговими завданнями» наразі є розмінування, відновлення критичної інфраструктури, забезпечення гуманітарною допомогою та евакуаційні заходи.

Він також розповів, що було проведено нараду «за участі волонтерської спільноти Харківщини».

«Дуже важливо координувати зусилля та рівномірно розподіляти допомогу, в тому числі і щодо евакуації. Вкотре дякую волонтерському руху Харківщини за активність та небайдужість», – зазначив голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, з 16 по 19 вересня з місця масового поховання в деокупованому Ізюмі ексугумували 146 тіл, переважна більшість з яких – це цивільні особи. Серед ексгумованих тіл – два дитячих.